Gelecek Filmler ~ Carancho


Çağdaş Arjantin sinemasının en iyi yönetmeni olarak kabul edilen Pablo Trapero, Cannes’da Altın Palmiye’ye aday olan filmi Leonera (Lion’s Den)den sonra yine etkileyici bir yapımla karşımızda. Leonera‘da kadın ve hapishane kavramlarını etkileyici bir senaryo eşliğinde harmanlayarak sisteme, adalete ve statükoya karşı dört bir koldan giydirmeler yapan Trapero yine sosyal bir konuyu merkezine alıyor.

Başrollerinde, Leonera‘nın Julia‘sı (aynı zamanda Pablo Trapero’nun karısı) Martina Gusman ve geçen sene en iyi Yabancı Film Dalında Oscar’ın sahibi olan El Secreto De Sus Ojos‘un kötü performansına hiç rastlamadığımız baş karakteri Ricardo Darin yer alıyor. Iki oyuncunun da son göz dolduran performanslarıyla bu filmin de atmosferine hiç yabancı kalmayacakları aşikar. Son derece isabetli oyuncu seçimleri..

Arjantin’de, her yıl 8000 kişinin öldüğü ve en az yüz bin kişinin yaralandığı trafik kazalarının arkasında gelişen karanlık gelişmeleri, oportünist yaklaşımları ve yasal açıkların meydana getirdiği trajedileri gün yüzüne çıkaran Trapero, fragmanlardan da görüldüğü üzere klasik bir noir yapıyla kasvetli bir havada ilginç bir senaryo ile cesur bir yapıma imza atmış. Tüm bu sosyal gelişmelerin arkasında Lujan (Martina Gusman) ve Sosa (Ricardo Darin)‘nın ilginç şekilde tanışıp aşık olmalarının ele alınması da filmi bir üst kademeye ulaştıran etken olarak gözüküyor.

Cannes‘da Un Certain Regard bölümünde yarışan ve şu sıralarda da Toronto Film Festivali‘nde görücüye çıkan Carancho‘yu ne zaman izleriz bilmiyorum fakat, meraklandırdığı kesin.

18 Eyl 2010 tarihinde Gelecek Filmler içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın